Dnes je: utorok 16.07.2019 | Sviatok má: | Zajtra má sviatok: kontakt@petrzalcan.sk
head
V roku 1954 Dunaj dosiahol v Bratislave výšku 984 centimetrov. Voda zaplavila rozsiahle územia a 11.000 ľudí museli evakuovať.

Verejné vyhlásenie Spoločnosti pre predškolskú výchovu

K problému materských škôl v Petržalke sa vyjadrila aj profesná organizácia. Situácia po abdikácii 21 riaditeliek nevidia vôbec ružovo.

Spoločnosť pre predškolskú výchovu (SPV), profesijná organizácia združujúca  viac ako 2 500 pedagogických zamestnancov materských škôl ale aj mnohých odborníkov pre predprimárne vzdelávanie pracujúcich na rôznych úrovniach riadenia materských škôl a na vysokých školách pripravujúcich budúcich učiteľov materských škôl, vyjadruje podporu riaditeľkám materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava – Petržalka, ktoré dňa 20. mája 2019 požiadali starostu tejto mestskej časti o uvoľnenie z funkcie.

Prezentované dôvody žiadostí o uvoľnenie z funkcie považujeme za obzvlášť závažné. Neodborné zasahovanie do výkonu funkcie riaditeľky materskej školy samotným zriaďovateľom nie je zlučiteľné s profesijnou zodpovednosťou a profesijnou cťou obzvlášť preto, že starosta Mestskej časti Bratislava-Petržalka svoje konanie odôvodňuje tým že je to originálna kompetencia obce. Nikoho nemožno nútiť, aby porušoval právne predpisy a takéto konanie z pozície nadriadeného považujeme za obzvlášť závažné a tiež za zásah do ľudskej dôstojnosti riaditeliek materských škôl.

Vyzývame starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka, aby sa riaditeľkám materských škôl verejne ospravedlnil a zaviazal sa dodržiavať všetky právne predpisy súvisiace s riadením materských škôl a prisľúbil, že sa takéhoto konania v budúcnosti zdrží.

Mgr. Adriana Makuchová , predsedníčka SPV

foto: riaditeľky podávajú abdikáciu na funkcie v podateľni miestneho úradu v Petržalke

Notice: Undefined index: id in /nfsmnt/hosting1_1/b/3/b3b46c20-6a27-4615-8372-e7ac4390fcbf/petrzalcan.sk/web/files/aktuality.php on line 69

Autor: Petrzalcan | 28.05.2019 | zobrazené: 623 x |

Podobné články

• Mimopetržalské deti budú za škôlky platiť viac (25.06.2019)
• Deti bez trvalého bydliska v Petržalke nechcú (09.05.2019)
• Mestská časť oznamuje rodičom (13.03.2019)
• Prijímanie detí do materských škôl (16.02.2019)
• Deti a mládež treba viesť k recyklácii (12.02.2019)

Komentáre

FOTOGALÉRIA

Chorvátske rameno

ANKETA

Vadí vám,že nie je Petržalka pokosená?

Áno, väčšina trávnikov má byť pokosená
(132)

Nie, mne to neprekáža
(47)