5.ročník Gurmán Festu Bratislava, na ktorom sa od dnes do nedele predstavujú reštaurácie, hotely a kuchári domácej i zahraničnej proveniencie je tu. No nielen to.
Pre skutočných gurmánov sú tu someliéri, cukrári, barmani a mnohí ďalší.
Ochutnať môžete britskú kuchyňu, sushi, špargľu i kalamáre, tuniakové carpaccio, kačacie a kuracie prsičká, tradičná japonská Miso polievka a ďalšie špeciality.
Kuchári nielen varia, ale aj zoznamujú záujemcov so svojou technikou a receptami.
Platí to aj pre držiteľa ocenenia Kuchár roka Mariána Fila.
Pripravená je detská škola varenia pod vedením najmladšej autorky kuchárskych kníh na Slovensku, 18-ročnej Heleny Kramárovej.
A konečne je tu farmársky ovocný a zeleninový trh.
Tohtoročnou novinkou je slávnostný galavečer.
Ak máte chuť na tradičné regionálne špeciality Slovenska, hľadajte stan Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ktorá v spolupráci so Slovenských zväzom kuchárov a cukrárov pripravila jedlá z jednotlivých krajov.
A nebudú chýbať jedlá španielskej, francúzskej, mexickej, thajskej a peruánskej kuchyne.